söndag 11 oktober 2015

Fotosession avslutad

Nu har vi skickat iväg ett gäng med bilder, närmare bestämt 22, till Barnens Vänner som ska se om nån bild är överflödig eller tokig eller om någon bild saknas.

Det var som vanligt mysigt att ha besök i helgen, fullt hus. Men som vanligt går lördagen alldeles för fort. Mamma åkte hem redan igår eftermiddag ett par timmar efter fotosessionen och i dag vid lunchtid tackade resten av besökarna för sig.

Vi valde att fota oss tillsammans med en taiwanesisk flagga, en svensk flagga, det kinesiska tecknet för kärlek och så att min svåger höll i surfplattan där min vinkande pappa syntes. Hoppas det var en bra idé och inte framstår som fånigt. Riktigt roligt hade vi i alla fall! Fullt sjå att hålla undan svärisarnas hund (som fick lockas med mat några meter ifrån oss) men den höll ju å sin sida borta våra katter med sin blotta närvaro!

Vi fortsatte dagen med att rensa i trädgården. Vi har hyrt en container för att göra oss av med meeeegamycket trädgårdsavfall. Så nu är den containern proppad. Kanske att man orkar kratta bort ett gäng löv och slänga däri också.

Sedan har vi tömt vår inneboendes rum och gjort om det till ett barnrum. Det var jobbigare än jag trodde. Dels är det ju svårt att inreda när man inte har en aning om hur gammalt barnet är eller vad det tycker om, dels är det lite press att det ska bli så bra som möjligt och det blir det ju inte riktigt när man inte ännu kan köpa på sig grejerna. Men jobbigast var det ändå att montera isär barnrummet. Det kändes förnedrande, på något sätt. "Nu fick vi leka mamma, pappa, barn en stund men tji fick vi. För det var inte på riktigt!"Ungefär.

Lite roligare var det ändå när ledsamheten lagt sig och vi kunde få iväg bilderna. Så tröstade min man med att vi i alla fall kunde se hur vi kommer få plats med grejer och vad som saknas inredningsmässigt. Fler färgglada tavlor, till exempel. Vi håller tummarna för att bilderna blev passande, för nu har vi skickat iväg dem (och några till i reserv) för framkallning också. Det bidde gratis, förutom porto på 39 kronor, eftersom Fuji Direkt hade ett erbjudande som kom igår. Perfekt tajming om du frågar mig.

Dagen har rusat iväg och snart ska vi hem till kompisen som lånade ut barnbordet. Det ska vi lämna tillbaka och så blir vi bjuda på middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina